Requalification of Emídio Navarro High-School

Almada. Portugal
Education
2008-2009
Parque Escolar
In collaboration with Arq. José Laranjeira. Maria Byrne. Inmaculada Molina Chisvert.
Requalification of Emídio Navarro High-School
Requalification of Emídio Navarro High-School
Requalification of Emídio Navarro High-School
Requalification of Emídio Navarro High-School
Requalification of Emídio Navarro High-School
Requalification of Emídio Navarro High-School

High-school requalification project, within a 10.700 m2 intervention area. It is proposed a exterior space which includes new leisure areas, Sports area recovery, new sports facilities and bar surrounding area, and recovery of the existing periphery garden area.

There were proposed new emergency accesses and space connectivity. Concerning construction work, there were implemented new and sports adapted paving, as well as the distribution of built urban equipment, with high resistivity to intensive use and matching the architectural intervention aesthetic, and functionality. The gardening proposal has a strong component of slope confining, as well as an adequate study of the existing tree mass to maintain, recover, or substitute, including also new adapted species