Rehabilitation of D. Joao de Castro High-school – D. João de Castro Auditorium

Lisboa, Portugal
Education
2007-2011
Parque Escolar
GB Arquitectos. Maria Byrne. Inmaculada Molina Chisvert
Rehabilitation of D. Joao de Castro High-school – D. João de Castro Auditorium
Rehabilitation of D. Joao de Castro High-school – D. João de Castro Auditorium
Rehabilitation of D. Joao de Castro High-school – D. João de Castro Auditorium
Rehabilitation of D. Joao de Castro High-school – D. João de Castro Auditorium
Rehabilitation of D. Joao de Castro High-school – D. João de Castro Auditorium
Rehabilitation of D. Joao de Castro High-school – D. João de Castro Auditorium

This project is inserted in an 18.000 m2 intervention area, where it is proposed a reorganization of the asphalt functional space in the building perimetral, as well as the parking space and the entry access recovery. Moreover it is contemplated peripheral slope stabilization, and the recovery of damaged green areas.

At last, it was planned new spaces gardening that were born from new buildings construction and/or spatial reorganization of asphalted areas, such as interior patios, playground between block C and D, block C gardened roof top, and parking surrounding spaces, according to the architectural project, creating an fluid movement amongst internal and external spaces, likewise an coherent dialog between architecture and landscape and its relationship with real background.